Out of Focus: nieuwe makers versus televisie en radio - Direct Marketing (2023)

De professionals kwamen gisteren bijeen in het Clubhouse om de veranderingen te bespreken die een revolutie teweeg hebben gebracht in de communicatie, de makers van nieuwe inhoud en de uitdagingen waarmee traditionele media zoals radio en televisie worden geconfronteerd.

Gisteren, woensdag 10 maart, vond er een nieuwe sessie plaats in het Clubhuis vanonscherp, het programma onder leiding van RTVE-journalist Sergio Martín, dat zich bij deze gelegenheid concentreerde op een interessant debat: nieuwe makers vs. televisie en radio. Deze kamer werd vergezeld door professionals zoalsMaak de traditie af, oprichter en CEO van BBES; de journalistMaria Eizaguirre;Javier Piedrahita, CEO en oprichter van MarketingDirecto.com;maje lopez, droommanager en communicatie-expert;Paula Gomez de la Barcena, Directeur van de Organisatie van Inspirerende Meisjes Spanje;Gaby Castellanos, CEO en oprichter van sociale filialen;Ariël Brailovsky, auteur, spreker en coach enPaco Jariego, PhD in de natuurwetenschappen, auteur en onafhankelijk onderzoeker.

Vanavond in “Fuera de foco”: Nieuwe makers VS Televisie/Radio@FjaureguiC,@jpiedrahita,@Maria Eizaguirre,
@paulagbarcena,@BisilaBokoko,@majelopez #En nog veel meerschrijf jij je in?

#NieuweJournalistiek

Hoy, 10 maart om 21:00 uur CET@joinclubhuis. Doe met ons mee!https://t.co/cs6QhILdge

– Sergio Martin (@sergiomartin)10 maart 2021

«We hebben dit onderwerp vandaag gekozen, niet alleen vanwege het fantastische interview van afgelopen zondagJordi Evole met Ibai Llanos, maar omdatin de journalistiek hebben we tijd besteed aan het analyseren van wat er gebeurt“aldus Sergio Martín in zijn inleiding. “Het grote voordeel is dat niemand enig idee heeft wat er gaat gebeuren. We hebben aanwijzingen: maar niet het succes. We hebben de neiging om over entertainment te praten, op het gebied van communicatie dat veel veranderingen ondergaat, is misschien het verlies aan vertrouwen het grote probleem, "voegde hij eraan toe.

'Toevallig moet ik morgen naar de Senaat. De optredens beginnen te praten over de managementprojecten van RTVE, uit respect voor de Eerste Kamer ga ik mijn mening geven over wat publieke televisie wel en niet zou moeten zijn”, aldus María Eizaguirre. ‘Ja, ik denk dat we ons in een tijd bevinden waarinWe moeten ons niet alleen aanpassen aan nieuwe technologieWie denkt dat we daarmee alles hebben gedaan, heeft het mis. Het is de nieuwe manier om communicatie te begrijpen”, voegde hij eraan toe.

Sergio Martín vroeg de aanwezigen naar deze spanning tussen de nieuwe makers en het verzet. "Ze geven ons veel suikerriet en de traditionele media herstellen zich", zei hij.

"De waarheid is dat er een grote golf op komst is, merken die we niet serieus hebben genomen", zegt Javier Piedrahita. «Je ziet mensen met dynamische en creatieve nieuwsuitzendingen, zoals de Duitsers… dit gaat naar Spanje komen. Ibai is avant-garde met een ander discours, het maakte indruk op mij. Er komen nieuwe mensen die hem veel schade gaan toebrengen, met een directe, oprechte, duidelijke toespraak… Met de arrogantie en natuurlijkheid waarmee Ibai dat deed. En hij noemde Codere. stoutmoedig. Heel interessant. Er komt iets groots."

"Ik keer terug naar één woord: vertrouwen", zei Majé López. «Dat de nieuwe makers weten hoe ze moeten creëren,interactie met de consument vanuit een meer oprechte, nauwere en nuttigere manier om uw publiek te behandelenAls ik erover nadenk, en misschien niet zozeer de traditionele media, die in plaats van te vluchten voor besmetting en te vechten voor wie zij denken dat die van hen steelt, zouden moeten denken dat zij de plicht hebben om het nut en de inhoud te geven aan een consument die zij bedienen, hem te begrijpen en duidelijk maken dat hij niet dom is. Als je een ander kiest in plaats van te protesteren, stop dan en heroverweeg de manier waarop je het doet”, legde hij uit.

De reguliere radio gaat niet omhoog, maar omlaag. “Welke analyse doe je?” vroeg Sergio aan Ariel Brailovsky.

«Ik bestudeer al heel lang gedrag en kijk goed naar de evolutie en ik denk dat het te maken heeft met conversatie. Ze winnen vertrouwen met de steun van het publiek, ze genereren conversatie, iets wat de traditionele media niet hebben gedaan.Deze karakters gaan naar rechts omdat ze wendbaarder zijn als het gaat om het genereren van gesprekken en inhoud. Ik denk niet dat ze geloofwaardiger zijn. Grote miljardairs blijven traditionele media kopen en deze worden niet gevolgd. Ik denk niet dat het een kwestie is van verloren vertrouwen en dat we niet alles horen wat gehoord zou moeten worden. En als de media het doen, zullen ze de influencer voorbijgaan”, aldus de auteur, spreker en coach.

'Een bevriende journalist vertelde me dat vandaaghet volk had de microfoons teruggenomen die de politici van hen hadden afgepakt, prachtig”, aldus Sergio. "En het is waar," antwoordde Brailovsky. «Wat ik tegen de makers zei, is dat de app het heeft verpest omdat het mensen de kans heeft gegeven om zich te uiten. Het is de democratisering van het gesprek”, voegde hij eraan toe.

Zonder enige twijfel kunnen we de gebeurtenissen niet de rug toekeren, benadrukte Sergio Martín.

Ondanks het vele "andere nieuws" van deze heftige woensdag, top#Clubhuisavonddebat met ruim 160 deelnemers over “oude en nieuwe scholieren”; makers van nieuwe media versus de gebruikelijke. Heel interessant! Bedankt@sergiomartinj@majelopez! Altijd ???pic.twitter.com/w1ikrVisWS

— Javier Piedrahita (@jpiedrahita)10 maart 2021

Volgens Bisila Bokoko “is het leven verandering en moeten we ons aanpassen aan veranderingen, en hoewel het duizeligheid veroorzaakt, ben ik het daar volledig mee eens.We moeten luisteren en ook de traditionele media maken deel uit van deze verandering. Als consument is het een fascinerend moment van verandering waarin het een meer democratische wereld is die positief moet worden bekeken.

«Ik was verslaafd aan het interview van Ayuso en het gebeurde op commerciële tv en er komt een tijd dat commerciële tv een interview uitbrengt dat je boeit. Er is misschien ruimte voor iedereenconventionele tv moet zijn batterijen opladen en een nauwe verbinding met de burger vinden. Op dit moment wordt iedereen die een mobiele telefoon heeft een journalist en zendt uit wat er op dat moment gebeurt. Het informeert u en wij consumeren dat”, zei Paula Gómez de la Bárcena van haar kant.

‘Net zoals een burger met een scalpel geen chirurg wordt, wordt hij met een mobiele telefoon geen journalist. Het verschil is dat de journalist bronnen moet aanleveren”, aldus Sergio Martín over dit onderwerp. "Dat is het probleem. Dat mensen journalisten worden zonder er één te zijn, maar pas op dat er een generatie is die verslaafd is aan een compleet nieuwe manier van doen”, besluit Gómez de la Bárcena.

«Ik zonder filters en tegen de stroom in. Jaren geleden vertelde Pablo Motos mij dat hij El Hormiguero deed om niet afhankelijk te zijn van de structuur. Mensen willen niet langer te horen krijgen wat ze willen zien, maar zelf kiezen hoe en wanneer ze dat willen. Wat vroeger 10 jaar in maanden duurde. Wie niet wil evolueren en leren, blijft achter”, aldus Jose Ayuso.

Sergio Martín herinnerde zich de waarde van het directe van devluchtig. "Daar zit een trend in: je snapt het nu of je snapt het niet", zei hij.

nog een nachtje@joinClubhuiscon@sergiomartin @carlosjean @BisilaBokoko @paulagbarcena @majelopez @jpiedrahita @PABLOIZQUI @fjariegoj#veel meer pic.twitter.com/7wkMH1TNBX

— Maria Eizaguirre Commandant (@MariaEizaguirre)10 maart 2021

«Ik heb mijn carrière ontwikkeld in media en marketing. Ik ervoer een soortgelijke golf toen ik in de bioscoop zat en streaming arriveerde, waardoor dvd's, blockbusters enz. werden weggevaagd, en dat is wat er vandaag de dag gebeurt met audio. Het verschil is dat de communicatoren hier enthousiast over zijn.Je omarmt de communicatoren deze manier van communiceren via audio en dit zal het activeren als een hulpmiddel voor tweerichtingscommunicatie' zei Pablo Izquierdo.

De journaliste Juanma Romero herinnerde zich dat tijdens de opsluiting "een miljoen luisteraars van muziekradio verloren zijn gegaan en dat we allemaal thuis waren, tv keken en naar de radio luisterden." «Het valt niet te ontkennen, maar er is sprake van een crisisS. Er zijn nieuwe makers, nieuwe platforms en het kan niet fout gaan. De muziekpresentatoren waren voorschrijvers en nu kun je dat niet of ben je te laat omdat de persoon al in contact en op de hoogte is en zelfs in contact staat met de artiesten zelf. We moeten leren van de nieuwe makers, in contact staan ​​met de luisteraars en van alles leren”, voegde hij eraan toe.

“Wat u zegt is zeer accuraat en zeer illustratief voor wat de industrie ervaart. Ik wil graag het perspectief van de consumentencultuur inbrengen, we hebben onszelf opgeleid in een lineaire consumptie, de komst van internet heeft de logica veranderd, de manier van produceren en consumeren en vooral de perceptie van de jongste gebruiker is veranderd. Er zijn jonge mensen die niet weten hoe ze met de radioknop moeten navigeren. In de mobiel zit geen draaiknop, de radio die audio is moet bedekt worden met een beeld en moet concurreren met het beeld.De radio heeft veel te kampen met YouTube, de programma's die gemaakt zijn om gezien en niet gehoord te worden… En het is een langzame en progressieve evolutie”, aldus Luis Miguel Pedrero. ‘En er is een probleem. Conventionele radio is lineair, het gebeurt in realtime, maar de meeste tv-programma's worden niet bepaald door het directe. En het grootste deel van de radio is conventioneel geconfigureerd. Er is de podcast, de opkomst van deze netwerken... Houd er rekening mee dat Twitter Spaces vandaag heeft aangekondigd dat de kamers als on-demand programma's kunnen worden gedeeld. Het is een heel moeilijk en lang proces, maar het is onomkeerbaar. De mentaliteit van de industrie is niet opgewassen tegen de eisen en consumptieprofielen waarmee we worden geconfronteerd.”

Antonio Poveda, bevestigde: «Ik luister naar podcasts sinds 2011, toen we met vier nerds waren. Hoe het zich heeft ontwikkeld is verbazingwekkend. En ik luisterde vrij weinig naar de radio, maar als het naar podcastformaat gaat, heb ik naar de inhoud geluisterd. Op de radio zie ik het probleem wanneer de sterpresentatoren verdwijnen, ze geen verbinding kunnen maken met het jongere publiek en nu worden er nieuwe gezichten geboren, die die markt wegnemen.Hoe gaat Cope die ochtenden vullen als Herrera er niet is?«.

«Alles wat gezegd wordt, is zeer goed beargumenteerd en het is de realiteit.De vraag die dit debat bij mij oproept is of de traditionele media zich tijdig zullen kunnen aanpassen aan de nieuwe realiteit.. Er zijn moeilijke olifanten om zo snel te bewegen. Ik betwijfel of we zullen weten hoe we ons snel aan deze manier van communiceren kunnen aanpassen”, zei María Eizaguirre in een andere van haar toespraken.

“Ik heb wereldwijde klanten en ze hebben het mij al gevraagd en ik vertel ze dat ze voorzichtig moeten zijn hoe je van plan bent binnen te komen. Ik zie het volwassen product niet in de zak belanden", aldus Pablo Izquierdo over Clubhouse.

«De app mist meer dan 30 minuten tijd voordat een merk weet wat hij in dit ecosysteem kan verwachten. Het is erg groen en het zou zelfmoord zijn voordat de regels van het spel zijn gedefinieerd”, aldus Brailovsky.

Wat geweldig dat de media en alles wat ze doen geweldig zijn! Goed gedaan@sergiomartin @Maria Eizaguirre @jpiedrahitaen iedereen! ?????https://t.co/o85bT3LGiU

— Majé López (@majelopez)10 maart 2021

Gaby Castellanos, CEO en oprichter van socialphilia, nam ook deel aan dit debat. «Ik hield van de naam van de kamer, omdat we daar elke dag tegen vechten. Soms overkomt het ons dat wij over de toekomst praten en zij blijven over het verleden praten. Maatwerk is kiezen voor wat ik wil. Ik weet niet met hoeveel leidinggevenden ik op tv heb gezeten en zij begrijpen niet waar dit over gaat. En er zijn er maar weinig in de wereld en daarom gaan de budgetten van de ene plaats naar de andere.De maatwerkwereld is aan het winnen. Aangepaste inhoud voor het publiek. Wat gebeurt er op straat, wat gebeurt er op internet… Mensen geloven dat TikTok een trend is als het een format is”, legde hij uit. “Technologie is nog een hulpmiddel. Ik ben een dame met een jonge duizendjarige ziel. Mijn leven is gebaseerd op het geven van de consument wat hij nodig heeft en ik moest mijn hoofd en hart aanpassen om ze te begrijpen, en de conventionele dingen blijven ons dingen geven uit de jaren 90. Je moet ze opvoeden, maar mensen willen zichzelf niet toestaan opgevoed zijn. De spot was laat, de soapserie, de talkshow laat... Als je niet moderniseert, verlies je het budget dat adverteerders hebben. De crisis is van jou, waarin je in het verleden bent gebleven. Als je niets beters doet, word je buitengesloten."

«Heel op één lijn met Gaby en heel ver verwijderd van El Rubius, al heeft hij gelijk in een analyse van de klacht over waarom ze de toast kwijtraken. Wendbaarheid staat ver af van conventionele media en die van nieuwe makers.Traditionele televisies zijn dinosaurussen. Er staan ​​duizenden werknemers achter en de manieren om dingen te doen zijn niet zo snel. Waarom is open innovatie succesvol bij corporates en startups? Omdat ze gevoed worden met nieuwe ideeën”, zegt journaliste Esther Molina.

«We maken de hele tijd reclames, maar er is een montagetoon die niet dezelfde is als die van de reclameouderwetsDe kinderen van vandaag monteren op een brutale manier, ze monteren op het ritme van hoe ze op YouTube monteren. Ik heb twee voorstellen gedaan, namelijk die vanouderwetsen de nieuwe, en uiteraard heeft YouTube gewonnen, en dat is de manier waarop de consument gewend is te consumeren”, aldus Gaby Castellanos.

«Fantastisch dit momentum dat we rond Clubhouse zien, maar het zou voor mij niet erg hoog komen. Ik, die bijna 500 jaar oud ben, zou je willen vertellen dat Machiavelli al zei dat er niets moeilijker is dan verandering en dat we al met de dreigingen van verandering leven. Televisie wordt al twintig jaar aangevallen door nieuwe adverteerders en nieuwe media…’, zegt Paco Jariego, PhD in de natuurwetenschappen, auteur en onafhankelijk onderzoeker.

"Ik denk dat dit de goede is. Maar ik weet niet of de emotie van het wedden op verandering mij een beetje verliest.Na tien jaar waarin er veel is gebeurd, is er weinig veranderd.. Ze zullen de geschiedenis ingaan als het decennium van de immobiliteit. Maar ik ben met u in het aanbieden van de gebruiker wat hij wil, "voegde hij eraan toe.

Carlos Jean, merkte op: «Ouderwetslijkt nogal denigrerend. Ik heb het geluk gehad dat ik native projecten kon opschalen naar het meer traditionele venster en in veel vensters kon werken. De rechtvaardigheid van het niet weten, de manier waarop een youtuber content genereert, in mijn geval het maken van muzikale collages...We moeten het voor mensen gemakkelijker maken om zich te uiten zonder dat ze een academie hoeven te volgen, is wat er gebeurt in alles op het gebied van fotografie, kunst... omdat muziek anders klinkt, omdat er een computer is die je helpt hetzelfde te produceren en te inhoud te geven. Pas taal toe op directe communicatie.

“Wat wij meemaken heeft er niets mee te maken. Ik doeIk ben van mening dat het een andere wereld is en niets met het verleden te maken heeft. Zoon, het is tijd dat je volledig verandert. Het is een heel andere tijd. Voor mij is het de vierde golf. De snackinhoud. In Europa gaan we heel langzaam. In de VS zaten ze zonder baan omdat ze zich niet aanpasten”, zegt Gaby Castellanos.

"Toen ik twintig jaar geleden aankwam, had ik net zoveel plezier op de radio als vandaag bij Clubhouse", bekende Sergio Martín in dit Fuera de Foco-programma.

FAQs

What are two of the main disadvantages of newspapers as an advertising medium? ›

Cons:
 • Very busy/cluttered competitive environment [must compete against other ads and the newspaper copy].
 • Little control over ad placement.
 • Low production quality.
 • Hard to target your specific audience.
 • Short life span [24 hours].
Feb 21, 2017

What is a major disadvantage of using newspapers for advertising is their short life spans? ›

Newspaper advertisements' short shelf life considerably limits each advertiser's ability to reach its target audience. Daily newspapers are especially affected, as readers may toss only a cursory glance at each day's paper before running out the door to work.

What are three broad categories of newspaper advertising? ›

To start with, it is essential to know the types of newspaper advertisements. There are three types of newspaper advertisements, Text Classified Ad, Classified Display Ad and Display Ad.

What is one of the main disadvantages of magazines as a media choice for advertisers? ›

Other readers may purchase magazines inconsistently. Expensive: Advertising in magazines can be more expensive than advertising in newspapers. Competition: Many magazines have similar audiences, which leads to increased competition for reader attention and ad space.

What are 3 disadvantages of newspaper advertising? ›

Disadvantages of newspaper and magazine advertising
 • Short lifespan - adverts may need to run for lengthy campaigns to ensure impact.
 • Newspapers are more transitory in that news dates rapidly. ...
 • May be difficult to catch attention in amongst extensive advertising from other companies.

What are the disadvantages of radio advertising? ›

Con
 • Distracted Listeners – Most individuals are not just listening to the radio. ...
 • Requires Repetition – Listeners need to hear a message multiple times for it to be retained. ...
 • One Size Doesn't Fit All – Radio may not be appropriate if your product needs to be seen or demonstrated to showcase its benefit.

Is newspaper advertising still effective? ›

Print advertising Isn't Dead!

Even in the age of smartphones and the Internet, your potential customers are still paying attention to the printed word, and you can boost your sales by advertising in magazines and newspapers, as well as with direct mail.

What does newspaper advertising do better than any other medium? ›

It is a well-proven fact that newspapers have better readership percentages and people are more likely to engage with them in print or digital. Research says 8/10 readers trust the ad more than a personal recommendation and take action.

Why do people not use newspapers? ›

Many people want the idea of carrying around something to read. The reason newspapers continue declining in the United States is a shift toward online content. People find it more conducive to engaging in an online newspaper subscription, which is cheap and leads to more information.

Which advertising media is most effective? ›

Word-of-mouth advertising is considered the most effective form of advertising. Satisfied customers are your best advertisements.

Which advertising media reaches the widest audience? ›

Newsprint advertising involves placing advertisements in newspapers and other printed news media. This is among the widest-reaching media and reaches a broad, indiscriminate audience.

Which is an advantage of radio advertising? ›

Radio offers short lead-times and relatively low cost production, making it ideal for promoting tactical advertising messages at short notice. It is a highly cost-efficient medium – you buy more audience impressions for your money than with any other medium (see chart below)

What are the advantages of magazines over newspapers? ›

Magazines typically have glossy finishes and full color for strong creative design. People also tend to hold onto magazines longer than newspapers, which provides for possible repeat exposures to your ad over time.

What are the disadvantages of newspapers? ›

Disadvantages of the Newspaper

Paper Wastage: A lot of paper is wasted in publishing news articles. People believe that many things have shifted to online mode, and digital format is easy, handy, and accessible. Advertisement: Some newspaper only contains an advertisement, and the news portion is very limited.

What are two disadvantages of newspaper? ›

Disadvantages of the Newspaper

Paper Wastage: A lot of paper is wasted in publishing news articles. People believe that many things have shifted to online mode, and digital format is easy, handy, and accessible. Advertisement: Some newspaper only contains an advertisement, and the news portion is very limited.

What are the disadvantages of newspaper advertising quizlet? ›

A disadvantage of newspaper advertising is that: it encounters distractions from competing ads and news stories.

What are the two disadvantages of advertising? ›

According to the critics, advertising has the following disadvantages:
 • (1) Adds to Costs:
 • (2) Undermines Social Values:
 • (3) Confuses the Buyers:
 • (4) Encourages Sale of Inferior Products:
 • (5) Some Advertisement is in Bad Taste:

What are the disadvantages of newspaper print media? ›

Cons of Print Media:
 • Not for a global audience.
 • Requires multiple exposures.
 • Requires a lot of planning.
 • Competition for attention is fierce.
 • Hard to target a specific audience.
 • Higher cost.
 • Requires longer lead times.

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Clemencia Bogisich Ret

Last Updated: 01/01/2024

Views: 6465

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Clemencia Bogisich Ret

Birthday: 2001-07-17

Address: Suite 794 53887 Geri Spring, West Cristentown, KY 54855

Phone: +5934435460663

Job: Central Hospitality Director

Hobby: Yoga, Electronics, Rafting, Lockpicking, Inline skating, Puzzles, scrapbook

Introduction: My name is Clemencia Bogisich Ret, I am a super, outstanding, graceful, friendly, vast, comfortable, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.